
Powiat Słupski zaprasza do uczestnictwa w szkoleniach organizowanych w ramach projektu pn. „Podniesienie jakości szkolnictwa zawodowego na terenie powiatu słupskiego poprzez utworzenie pracowni gastronomicznej, wyposażenie i doposażenie pracowni dydaktycznych oraz organizację kursów i szkoleń z zakresu kształcenia ustawicznego”, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020.
Nabór zgłoszeń prowadzony będzie poprzez wypełnienie elektronicznego formularza zgłoszeniowego (wraz z oświadczeniem uczestnika projektu i deklaracją uczestnictwa w szkoleniu/kursie) oraz przesłanie pocztą/osobiste dostarczenie w wersji papierowej na adres: Starostwo Powiatowe w Słupsku, ul. Szarych Szeregów 14, 76-200 Słupsk, Biuro Obsługi Interesanta – pokój nr 01 do dnia 31 sierpnia 2018 roku do godz.15.00 z dopiskiem:
„Nabór na kurs/szkolenie dla dorosłych – uczestników projektu pn. „Podniesienie jakości szkolnictwa zawodowego na terenie powiatu słupskiego poprzez utworzenie pracowni gastronomicznej, wyposażenie i doposażenie pracowni dydaktycznych oraz organizacje kursów i szkoleń z zakresu kształcenia ustawicznego”
Tabela kursów i szkoleń realizowanych w ramach projektu
| 
 Branża kluczowa  | 
 Nazwa kursu/szkolenia  | 
 Miejsce szkolenia  | 
 Liczba uczestników  | 
 Liczba grup  | 
 Liczba godzin/grupa  | 
| 
 Chemia Lekka  | 
 Szkolenie „Obsługa aparatury i sprzętu analitycznego”  | 
 ZSA w Słupsku lub miejsce na terenie Słupska wskazane przez realizatora szkolenia  | 
 10  | 
 1  | 
 10h/os., w tym: 2 h teoria, 8 h praktyka  | 
| 
 Środowisko  | 
 Kurs florystyczny  | 
 ZSA w Słupsku lub miejsce na terenie Słupska wskazane przez realizatora szkolenia  | 
 7  | 
 1  | 
 10h/os., w tym: 10 h praktyka  | 
| 
 Kurs nauki jazdy ciągnikiem kat. „T”  | 
 6  | 
 1  | 
 20h/os., w tym: 20 h praktyka  | 
||
| 
 Kurs Projektowanie terenów zielonych”  | 
 7  | 
 1  | 
 15h/os., w tym: 3 h teoria 12 h praktyka  | 
||
| 
 Kurs obsługi programu AUTOCAD  | 
 6  | 
 1  | 
 60h/os., w tym: 10 h teoria, 50 h praktyka  | 
||
| 
 Szkolenie z zakresu podstaw przedsiębiorczości i zasad prowadzenia działalności gospodarczej  | 
 6  | 
 1  | 
 40h/os., w tym: 40 h teoria  | 
||
| 
 Turystyka, sport i rekreacja  | 
 Język angielski w branży gastronomicznej  | 
 
 ZSA w Słupsku lub miejsce na terenie Słupska wskazane przez realizatora szkolenia  | 
 20  | 
 2  | 
 20h/os., w tym: 20 h praktyka 20 h na grupę  | 
| 
 Kurs carvingu  | 
 20  | 
 1  | 
 15h/os., w tym: 15 h praktyka  | 
||
| 
 Szkolenie z zakresu podstaw przedsiębiorczości i zasad prowadzenia działalności gospodarczej  | 
 10  | 
 1  | 
 40h/os., w tym: 40 h teoria 
  | 
||
| 
 Kurs baristy  | 
 10  | 
 1  | 
 15h/os., w tym: 5 h teoria, 10 h praktyka  | 
||
| 
 Turystyka, sport i rekreacja  | 
 Kurs carvingu  | 
 ZSOiT w Ustce lub miejsce na terenie Ustki/Słupska wskazane przez realizatora szkolenia 
 
  | 
 5  | 
 1  | 
 8h/os., w tym: 2 h teoria, 6 h praktyka  | 
| 
 Kurs barmański  | 
 5  | 
 1  | 
 16h/os., w tym: 4 h teoria, 12 h praktyka  | 
||
| 
 Kurs florystyczny  | 
 5  | 
 1  | 
 12h/os., w tym: 3 h teoria, 9 h praktyka  | 
Informacje dotyczące rekrutacji:
Przed przystąpieniem do procedury zgłoszenia się, prosimy o zapoznanie się z kryteriami rekrutacji opisanymi w Regulaminie rekrutacji i udziału uczestników w kursach i szkoleniach dla dorosłych uczestników projektu pn. „Podniesienie jakości szkolnictwa zawodowego na terenie Powiatu Słupskiego poprzez utworzenie pracowni gastronomicznej, wyposażenie i doposażenie pracowni dydaktycznych oraz organizację kursów i szkoleń z zakresu kształcenia ustawicznego”
W razie pytań prosimy o kontakt pod numerem telefonu 59 841 85 78 lub poprzez e-mail: inwestycje@powiat.slupsk.pl